HIRDETMÉNY

körzeti erdőtervezés előzetes tárgyalásáról

 

 

A Veszprém Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 31-36. §-aiban és az erdőterv rendelet előkészítésének, és a körzeti erdőterv készítésének szabályairól szóló 11/2010. (II.4.) FVM rendeletben foglaltak alapján a KAB-HEGYI erdőtervezési körzetre vonatkozóan körzeti erdőtervet készít.

 

A tárgyaláson megjelenhetnek a körzeti erdőtervezéssel érintett területek erdőgazdálkodói, a helyi önkormányzatok, és a részvételre jogosult, erdészeti vagy természetvédelmi célra alakult civil szervezetekre.

Az erdészeti célra alakult civil szervezetek közül azok jogosultak a tárgyaláson részt venni, amelyek tevékenységi területe kiterjed az erdőtervezés alá vont területre, a természetvédelmi célú egyesületek közül azok, amelyeknek tevékenységi körét és területét is érinti az erdőtervezés alá vont területen folytatandó erdőgazdálkodás.

 

A körzeti erdőterv előzetes tárgyalására 2010 október 5-én 9.00 órai kezdettel, az Igazgatóság székhelyén kerül sor.

 

Előzetes tárgyalás időpontja: 2010 október 5

Előzetes tárgyalás helyszíne: Veszprém, Jutasi út 10.

 

A meghívottak az erdei életközösséggel, annak fenntartható használatával, védelmével kapcsolatosan elektronikus eti.veszprem@aesz.hu vagy postai úton „Veszprém Megyei MgSzH Erdészeti igazgatóság Erdőtervezési Iroda, 8201 Veszprém, Pf.: 144 megküldött írásos javaslatokat tehetnek 2010 szeptember19-ig.

Az Igazgatóság azokat a javaslatokat veheti figyelembe, amelyek nem ütköznek jogszabályba, továbbá nem akadályozzák a fenntartható erdőgazdálkodást.

 

Hirdetmény kifüggesztésének napja: 2010. július 23.

Hirdetmény levételének napja: 2010.október 6.

 

Vaspöri Ferenc

igazgató

KAB-HEGYI ETK ELŐZETES JEGYZŐKÖNYVE (PDF 415 Kb)

Néhány rövid információ a A Kab-hegyi Erdőtervezési körzetről az Országos Erdőállomány Adattár 2010. 07.22. állapota szerint:

Helységhatáros területkimutatás
 méret: 
69 kbyte
     
Rendeltetések kimutatása – elsődleges és további rendeltetések együtt (Halmozott területek)

méret: 
99 kbyte
     
Elsődleges rendeltetések területkimutatása

méret: 
73 kbyte

Meghatározó erdőgazdálkodók területei   Erdőrészletek elsődleges rendeltetésük szerint   Természetvédelmi területek és a NATURA 2000 területek