Grófi fürdő

Kezelő erdőgazdálkodó:
    Önkormányzat Pápateszér

 

Megközelíthetőség:

Elérhetőség:Önkormányzat Pápateszér
8556 Pápateszér, Petőfi u. 17.
 

Erdészeti üzemi térkép:(101 KB pdf)
 

Az Esterházy család egykori létesítményének maradványain létrejött parkerdő állami területen áll (Bakonyerdő ZRt. Ugodi Erdészet), de a Pápateszéri Önkormányzat kezdeményezésére és beruházásában került kialakításra.

A környező középkorú erdők cseres, kocsányos tölgyes, erdeifenyves állományok, a patakparton éger, nyár eleggyel. A fürdőt idős, 80 éves lábas erdő veszi körül.

A grófi fürdőt az Esterházy család 1910 körül építtette. A szép erdei környezetben álló fürdő kedvelt pihenőhelyük volt. 1945 után a falu és a környék népe jó ideig tartott itt majálist és ünnepeket, s ma is kedvelt kirándulóhely. Az egykor volt fürdő falainak stabilizált romjai, eső ellen védő házikó, térképes tábla, asztalok, padok, szalonnasütő teszik barátságossá a parkerdőt. Mai kialakításában nemcsak a környék pihenni vágyó népének, de az iskolásoknak is kiváló terepet kínál egy-egy biológia, rajz, ének vagy éppen magyaróra megtartására.

A parkerdő Pápateszér központjától mintegy három kilométerre fekszik dél-keleti irányban. A Markovics, Petőfi, Tabán, Dózsa György utcákon áthaladva időjárás biztos, majd időjárástól függő erdészeti utakon közelíthető meg.

Vissza a lap tetejére!

Vissza a közjóléti objektumokhoz!

Vissza a főoldalra!